V JAR se stane až 50 vražd denně

sapČerný rasismus v Jihoafrické republice se projevuje i v politice obsazování pracovních míst u policejních sborů. Od pádu legitimní vlády Apartheidu je JAR učebnicvým příkladem kulturotvornosti černých afričanů.

Podle generálního tajemníka policejního odborového svazu Solidarity Dirka Hermanna, který u pracovního soudu v Johannesburgu napadl způsoby povyšování a obsazování volných míst v Jihoafrických policejních sborech (SAPS), zůstávají kvůli „ideologii zastoupení“ četné posty neobsazené nebo se přímo ruší, místo aby do nich byli jmenování zkušení bělošští policisté.

Apartheid v JAR skončil v roce 1994. Černí v zemi tvoří 80 procent populace, ale na vyšších místech u policie jsou podle studie z roku 2005 zastoupeni z necelé poloviny. Černá vláda v tom vidí rasismus (což dokazuje její vlastní nekompetentnost).

Černý rasismus ohrožuje bezpečnost v JAR

JAR je však jedna z nejnebezpečnějších zemí světa mimo válečné zóny. V zemi, která příští rok pořádá mistrovství světa ve fotbale, je denně spácháno 50 vražd. Odborníci tvrdí, že za nedostatečnou akceschopnost může korupce, ale také černý rasismus na nejvyšších místech vlády.

„Místo aby SAPS sledovaly původní cíl, konkrétně ochranu všech Jihoafričanů, nejdůležitějším hnacím motorem se stalo zastoupení,“ řekl Hermann.

Připomeňme, že pádem Apartheidu došlo k převzetí moci z rukou legitimní bílé vlády do náruče černých extrémistických ideologů, kteří svůj rasismus rasismus povýšili na takřka oficiální ideologii. Jihoafrický prostor však legálně patří potomkům bílých kolonistů, jimž byla půda nynější vládou za podpory „humanistických“ organizací světa ukradena.

29 komentářů

  1. Nejsou náhodou běloši v africe nepůvodní přistěhovalci? Co vám tak vadí na tom, že se původní obyvatelstvo (černoši) chová v africe k bílým tak jak se chová? Vždyť je to přesně v souladu s tezí NS, že jednotlivá etnika mají žít jen ve svých domovinách a nemísit se do „multi-kulti“, ne? Jednoduché řešení – bílé přivandrovalce odsunout do evropy, kam patří!
    😀
    (Aby bylo jasno, s tím co jsem napsal se noztotožňuji, jen jsem použil vaší logiku).

  2. Karle:Tohle nám můžeš vyčítat, až budeme vládnout 🙂
    Momentálně je to tady potlačováno a v JAR to liberálové chápou, že je to nezbytné tzv. dvojí metr.

  3. Asi jak píše Sas, dvojí metr. Jinak mimochodem platilo, že v JAR byli původní Křováci a Hotentoti, což jsou z rasového pohledu úplně jiná etnika (primitivnější), než černoši v centrální Africe. To, co je dnes v JAR jsou většinou tzv. barevní (Indové, Číňané, černoši nebo míšenci těch původních Křováků a Hotentotů)…a v porovnání s nimi jsou běloši původnější ;-)…

  4. Jednou jsme si všichni rovni,rasové teorie jsou pseudovědecké,nedemokratické,nemarxistické a vědci v Izraeli už je dávno vyvrátili,takže je to všechno nacistický výmysl,v JAR se tančí,zpívá,rapuje,rodí se tam budoucí nejlepší sprinteři,vedečtí pracovníci,kosmonauti a učitelé.Podivejte na Obamu,kam to dotah!Takže si toho nechte a neprovokujte,takovéhle řeči končí koncentračními tábory… 😀 😀

    Jakákoliv podobnost s výroky zdejších „žido“-bolševiků je čistě náhodná.. 🙂

  5. Ještě otázka: proč se tady objevují naprosto stejné články (jen trochu stylystycky „pozměněné, aby se to sem hodilo“) jako na novinkách či idnes v ten samý den nebo s dennm spožděním?

    http://zpravy.idnes.cz/policejni-odbory-jar-si-stezuji-na-diskriminaci-bilych-policistu-pys-/zahranicni.asp?c=A091113_071248_zahranicni_ipl

    Policejní odbory v JAR si stěžují na diskriminaci bílých policistů
    13. listopadu 2009 7:12, aktualizováno 10:54

    To vážně místní redakce nezná jiné zdroje? To si pak ale nemusí hrát na „nezávislý“ zpravodajský web.

  6. A proč ti to vadí ? Udělej svůj web a dej vědět rád se podívám . Btw proč by zdejší redakce nemohla po svém komentovat jakékoliv téma a třeba i to které ty zmiňuješ . Jak tak koukám tak třeba tobě se tu líbí 😉 .

  7. Ich: Nemám novinářské ambice. A lidé by neměli fušovat do toho, co neumějí. Tenhle web je toho důkazem.
    Redakce si samozřejmě může po svém komentovat co chce, ale pak se nejedná o nezávislou novinařinu, nebo snad ano? Mám za to, že se má jednat o „zpravodajský server, informující o domácích i světových událostech“ a ne o komentáře článků ostatních zpravodajských serverů.
    Jinak ano, máš pravdu, mě se tu líbí. Beru to jako takové …argumentační a stylistické cvičení. A taky si dokazuji, jak jsem chytrý, vtipný a vzdělaný:-)

  8. Karel: když se ti tady nelíbí, tak co sem lezeš? Nebo tu musíš být protože to máš snad někým placené od rozvědky?!

  9. SAY NO TO RACISM

  10. svobodnyaktivista: Přečti si můj příspěvek ještě jednou, a tentokrát se víc soustřeď na písmenka. Zvláště na tu pasáž začínající slovy „mě se tu líbí“.
    A ne, od nikoho to placené nemám, paranoiku.

  11. pro Karla:,,Nejsou náhodou běloši v africe nepůvodní přistěhovalci?´´
    Ano, přesně tak. A díky tomu taky je JAR tím, čím je. A není na úrovni Madagaskaru a pod. (Či spíše byla, dnes jediný průmysl v JAR jsou diamantové a zlatonosné doly vlastněné židovsko-americkými akciovými korporacemi. Kde jsou ty časy, kdy to byl majetek Anglické královny). Ale to s těmi křováky je taky pravda. Dnešní černé obyvatelstvo je z většiny ze střední afriky, nastěhovali se do JAR až na konci 19. stol. na práci v dolech, na farmách a pod. (ne jako otroci, otroctví nekřesťanů bylo zakázáno na všech územích britské koruny už v roce 1831!) Takže jsou méně původní, než Angličani a Búrové, paradoxně. Nicméně okolí Johanesburgu obýval kdysi kmen Zulů.

  12. Karel: tu větu jsem zrovna přeskočil…

    A krom toho paranoik nejsem, rozvědka platí lidem aby sbírali informace o naší scéně, jen nevím jaký mají vliv.

    Buď
    1) mají jen na starost sbírání informací a udávání
    2) platí bod 1) + podílí se na chodu hnutí…

    A neříkej že jsem paranoik, protože tak to je a pochybují že by rozvědka (nebo stát) nechali naše hnutí na pokoji…

  13. Kájo již mnohokrát si dokázal jak jsi vtipný uvědomělí a hlavně oddaný občan 😉 . Mě tu schází jedna věc a to že se redakce nevyjadřuje a nekomentuje následnou diskusi .

  14. Redakce by se mohla tak jako na planete opic vyjadrovat k prispevkum…to by neuskodilo..stejeno jako na PO by ty karly hnedojacky raphaly setrely do nema

  15. svobodnyaktivista: Paranoidní je ale vidět takového fízla na každém rohu. Kdokoliv, kdo se tu s vámi pustí do diskuze a nesouhlasí s vámi, je dříve nebo později prohlášen za fízla. To je směšné.

  16. Black metalist: Pochybuji, že by mě místní redakce „setřela do něma“, soudě z úrovně článků… 😀

  17. Každý dělá co umí Kadliku ,někdo komentuje události a někdo zase dřístá dokola stále to samé .Víš co, napiš nám sem jak ty jako občan vidíš současnou situaci , učin závěr a nezapomeň nám sdělit jak stoho (popřípadě) ven ;). Já jako nezávislí komentátor to ohodnotim a dám vědět . To jen tak aby bylo jasno , hm .

  18. *nezávislý , ach jo prostě nejsem žádnej akademik 😦 .

  19. Ich:Nemyslím si, že by redakce něco měla komentovat.Je rozdíl mezi PO kde autor píše svoji úvahu a pak ji obhajuje.Tady je to spíš informativní web, ikdyž s několikati hodinovým zpožděním, že Karle?Nadruhou stranu i to .idnes kopíruje od zahraničních deníků, málo kdo si může dovolit mít zahraniční zpravodaje, tak jak jiná televize používá někdy záběry ze CNN a dodá k nim svůj komentář.
    Zase sem dají nějaké cigánské bojůvky, o kterých ti mainstreamová média mlčí.

  20. Ich, třeba, až budu mít náladu napíšu nějakou glosu a zkusím jí poslat. schválně, jestli ji tu zveřejní?

  21. Hlavně, že odstanili ten nelidský Apartheid. MS ve fotbale v JAR bude určitě nezapomenutelné:

    Vhůru do JAR!

  22. Tak z toho mám také strach, aby MS neskončilo nějakým masakrem.

  23. karle hlavně že tvý příspěvky tu úroneň maj heh jenom tu prudíš..že tě to baví.. jakpak by ne když si za to placenej ty kriple..

  24. tohle me dostalo kdyz to clovvek vidí potvrzene kua je to smutne http://www.youtube.com/watch?v=yySUEGHvMSo&feature=player_embedded

  25. Jasná věc – propagace multikulti je propagace hnutí směřující k potlačování práv a svobod občanů – statistiky hovoří jasně.Jenže dnešní systém slyší jen na vymyšlená čísla – 6 milionů apd…

  26. Kadle jako příspěvek do diskuse určitě ( jako samostatný článek asi ne ), ještě se tu nestalo že tu někoho ač mimo smažou . Tak jen směle rád si to přečtu 😉 .

  27. Volksturm: nech toho, již jsem ti psal, že policista jsi ty, já nikoliv. Já tu nejsem nasazený od toho, abych diskreditoval NS hnutí hloupými příspěvky a provokoval neopatrné k psaní politicky nekorektních příspěvků, za které je pak mohu nechat sebrat, to tu děláš ty!

    Ich: to že redakce nezasahuje do debaty je někdy škoda, na druhou stranu tu není cenzura, což je, pravda, dobře.

  28. JAR vděčí za výšku životní úrovně bílým kolonistům. Bez nich by nebyla jednou z nejvyspělejších zemí v Africe. A proto JAR taková jaká je patří bílým!

Napsat komentář